A Magyar Ifjúsági Szövetség megnyitotta első irodáját pénteken Szegeden. Az Első Bástya megnyitóján részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Losonczi-Tóth József, a Magyar Ifjúsági Szövetség elnöke.

Schanda Tamás hangsúlyozta: A kormány számára kiemelten fontos, hogy megerősítse az ifjúsági közösségeket. Ezzel együtt meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a fiatalok aktív szerepet tudjanak vállalni a társadalomban, megfogalmazzák céljaikat és kiálljanak saját érdekeikért. Mint fogalmazott: közösséghez tartozni a társadalom és az egyén szempontjából is jó és hasznos dolog, ezért támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok társas tevékenységben vegyenek részt.  Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megnyitón elmondta, azért drukkol, hogyha a fiatalok el is mennek egy időre külföldre, minél többen jöjjenek haza, találják meg a munkalehetőségeket és a helyi közösségeket. A Szövetség elnöke, Losonczi-Tóth József kiemelte: az Első Bástya feladata lesz a szilárd alap megteremtése a szövetség bővítéséhez. Mi minden fiatalt és fiatallal foglalkozó ifjúsági civil szervezetet meg szeretnénk szólítani, s rövid időn belül több hasonló bástya megnyitásának az előkészítését tűztük ki célul az ország más megyéiben is – mondta.

A Magyar Ifjúsági Szövetség köszönetét fejezi ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csongrád Megyei Közgyűlésnek a tevékenységükért nyújtott eddigi támogatásért.

Forrás: EMMI, DM