A Munka Világa Közhasznú Egyesület az Erasmus + Egyének tanulási mobilitása, Fiatalok mobilitása pályázati program által támogatott 2015-3-HU02-KA105-001224 kódszámú, Tervezz és cselekedj! csereprogram című projektje keretében 1 hetes ifjúsági tábort szervezett Mórahalmon magyarországi és határon túli magyar fiatalok számára.

A program témája a fiatalok munkaerőpiaci és vállalkozói ismereteinek bővítése. A program célja a fiatalok önmenedzselési képességének, magabiztosságának, vállalkozói készségeinek fejlesztése és gyakorlati ismeretek átadása volt.

A tábor során a gazdasági, vállalkozási ismeretek gyakorlaton keresztüli elsajátítása, működő vállalkozások megismerése, a vállalkozások létrehozásának motivációi, nehézségei és általános érvényű tapasztalatai kézzel foghatóvá tették a versenyszféra dinamikáját, új szempontokra hívták fel a figyelmet, és vonzóvá, szerethetővé tették a vállalkozói létet annak minden nehézségével és kockázatával együtt. Mindezt önismereti, képességfejlesztő tréningekkel és szakmai programokkal kiegészítve a résztvevők megismerhették és fejleszthették saját kompetenciáikat, melyeket kamatoztatva foglalkoztathatóságuk javul, és ezzel hozzájárulnak a magyarság és Európa sikeréhez