A Magyar Ifjúsági Szövetség (MISZ) üdvözli Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának bejelentését a gólyatábori erőszakos cselekmények megszüntetésének ügyében.

A MISZ meggyőződése, hogy a felelős vezetői szerveknek minden jogi lépést meg kell tenniük annak érdekében, hogy megvédjék a jövő gólyáit a gólyatábori atrocitásoktól, és megvédjék a fiatalokat az alapvető emberi jogaik megsértése ellen. A gólyatábor fontos mérföldkő egy fiatal életében. Ennek az élménynek pozitívnak kell lennie az emberi méltóság feltétlen tiszteletben tartása mellett. A MISZ üdvözli, hogy a kezdeményezésére létrejött munkacsoport valóban foglalkozik az üggyel, és a probléma mihamarabbi megoldásán dolgozik az ifjúság véleményének figyelembe vételével.

Az ügy fontosságára és halaszthatatlan voltára való tekintettel a MISZ bízik abban, hogy a munkacsoport által felvázolt javaslatok elősegítik a gólyatáborok biztonságosabbá tételét és megakadályozzák az erőszakos cselekményeket, fiataljaink testi-lelki egészségének megőrzése érdekében. A MISZ továbbra is készséggel nyújt támogató segítséget az ifjúságot érintő kérdések megoldásában.

Kép forrása: pestisracok.hu