A Magyar Ifjúsági Szövetség megdöbbenve áll a napokban zajló események előtt, álláspontja szerint a fiatalokhoz szándékosan manipulált információk jutnak csak el – olvasható a MISZ közleményében.

Számolj, ne sztrájkolj!

“Megvezetve, divatból és ellenzéki érdekből, nem pedig a számok tudatában tüntetnek a diákok. A MISZ megdöbbenve áll a napokban zajló események előtt, melyet állítólag az internetadó vált ki.

A MISZ bástyájában folytatott megbeszélések folyamán kialakította álláspontját, miszerint a most folyó hisztériakeltés csak és kifejezetten ellenzéki támadás. A fiatalokhoz téves, szándékosan manipulált, féligazságokat tartalmazó információk jutnak el. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a lakosság jól értelmezhető képet kapjon a most bevezetésre kerülő adóról, mellyel láthatóvá válik, hogy a lakosság terhe nem növekszik. Fontosnak tartjuk jelezni azt is, hogy a gazdasági verseny folytán folyamatosan csökkenő szolgáltatási díjak és közben növekvő sávszélesség logikájából kiindulva, szolgáltatási díjemelés nem várható. Az adó a vállalkozásokat és a szolgáltatókat terheli, akik azonban a mai napig nem jelezték ellenérzetüket. Az ebben a szektorban évek óta tartó árlejtés egy évre és ezen belül egy hónapra vetített szintje pedig jelentősen meghaladja a most jelzett adó mértékét. Pár éve 7990 Ft körüli áron lehetett 5 mbit-es sebességű szolgáltatást vásárolni, míg ma ugyanezen csomag ára 2990 Ft körül, a sebessége pedig 30 mbit. A MISZ üdvözölné, ha a Kormány egyeztetést kezdene, ahol egyéb közös célok kitűzésével könnyíteni lehetne a fiatalok világhálóra való csatlakozását.

A MISZ fontosnak, sőt elengedhetetlennek látja a mai korban az internet elérését, ezért rossznak tartaná az elérés korlátozását. A MISZ ezen okból megvizsgálta a törvényt, mely vizsgálat alapján nyugodtan kijelentheti, hogy ebben a törvényben ilyen korlátozásra utaló veszélyt nem lát” – írja közleményében Losonczi-Tóth József, a MISZ elnöke.

Forrás: szegedma.hu